Thursday, 30 October 2014

Cerita Cita-Cita dan Impian


Assalamualaikum and hello there!

haha..rasa bersawang sangat dah blog hakak ni haa.. maklumlah hakak bz plus tk berapa nak hado kemudahan.. lets start our story..

the story begin when i'm finally realize that i am 22 y/o.. kah! speaking tak hengat kau dik..
cerita, cita-cita dan impian.. dulu-dulu masa zaman muda belia bila cikgu tanya nak jadi "apa cita-cita kamu?" the seven year old me akan cakap "cita-cita saya ialah guru" tanya lagi tahun depannya polis lah peguam lah pensyarah lah.. macam macam.. ye lah.. zaman zaman tu mana lah tau susah payah onak duri dunia belajar ni..

sekarang?

hmm.. mungkin tak menjadi tenaga profesional macam di sebut sebut masa kecik dulu.. tengoklah kemana rezekinya kita nanti ye dokk.. tapi i'll try my best to become professional advisor one day.. haha..

impian pulak.. apa impian diknon diknon sekelian? kak non ada seribu satu impian.. haha.. dari sekecik kecik sampai lah sebeso beso alam semesta. For me, it's enough to see people around me smiling every single day.. and it's more precious when i'm the reason why.. ssooo sawittttttttttt.. but seriously thats is my biggest impian..

tapi, dengan rezeki dan rahmat yang dah ada sekarang ni jangan pulak buat tk kesah je.. bersyukur selalu itu penting.. tak semua ada apa kita ada.. kan?  so, say Alhamdulillah and Thank you ALLAH..



aku kata : impian dah..cita-cita dah.. cinta? kahs! bai semorang.........

No comments:

Post a Comment