Sunday, 30 December 2012

Ika


Post kali ni aku tujukan khas buat Ika aka Nur Farah Atiqah bt Norazman..
begini.. aku anak sulung dia second.. jadinya masa zaman purba kala dahulu banyak benda2 yang aku rasa aku kena mintak maaf dari dia.. haahaa..

ika,
aku mintak maaf gegila kat kau sebab...

aku pernah conteng muka kau guna kaler magic sampai tak oleh basuh..konon maen mekap2.. lepas tu aku pi sental muka kau dalam bilik air.. kau nangis.. mesti sakit kan.. haahaa..

ingat tak masa kita pergi sunway lagoon masa satu hari tu.. aku tersilap bawak dua2 baju.. maka kau terpaksa pakai spendoo aje sebab seluar kau aku pakai..

dulu kalau kau menangis, aku mesti hulur pembaris besi yang panjang tu kat mak untuk tujuan menyenyapkan kau.. haha..

satu hari tu kita main patung kertas sama2.. tak tahu kenapa ada yang buat aku bengang dgn kau lalu aku dgn sekuat tenaga masa tu pukul kaki kau.. kau menangis balik rumah..tapi jangan risau, aku pun kena bahan dgn mak lepas tu..

aku ajak kau main main kat luar sampai maghrib.. sudahnya mak kunci pintu.. lalu kau dgn aku amek keputusan tidur dalam kereta nak tunggu ayah balik mintak belas ihsan dia pulak.. tapi dont worry kita berjaya masuk jugak..

dulu kalau nak mak buatkan air milo aku selalu cakap kat mak pakai secret word.. bukan kedekut tapi tak nak kau mintak sekali.. kau bukan minum pun..

dan baru baru ni kau bertanyakan aku pasal prinsip akaun.. walaupun aku nama aje budak banking dan aliran akaun masa sekolah dulu aku tetap tak boleh aja kau..terpaksa lah dgn susah payahnya kau belajar sendiri.. *ketuk kepala sendiri

haa.. rasa dalam banyak2 hal yang aku buat kau itu lah yg paling bersalah sekali.. mohon kau mengerti niat dan tujuan aku ketika bukan untuk menyakiti apa lagi memalukan kau.. apa apa pun barang lepas jangan dikenang.. aku tahu kau pun mesti banyak buat salah dgn aku kan.. *angkat kening angkat kening..

adik aku~


aku kata : untuk adik adik number 3, 4, dan 5, jangan khuatir.. nanti aku post cerita pasal korang pula.. ^^



I lost my soul . .


I lost my soul you know ?! but, I already found it back lah.. XD

Alkisah… aku dapat cuti lebih kurang 3 minggu after bukak sem baru.. lepaih tu, beli tiket tren lewat dan tak dapat lah balik naek tren.. nak tak nak terpaksa lah naik bas.. nak ceritanya yg aku tak puas hati beno pasal bas tu kan.. ada ke boleh duduk sekati je.. kau cepat kau duduk lah mana mana.. then, num seat kat tiket tu apakah kegunaannya ? hiasan ? wht the fish ?!

Tu lah.. aku rasa aku dgn bas memang tk ada keserasian.. baru je naik aku rasa separuh jiwaku pergi dah..! baru beberapa minit dah pening gilos ! lupa plak aku nak telan ubat mabuk sebelum tu..  alkisah lagi, minyak angin den terjatuh pulok kek kusi brader sebelah..  brader tu plak buek dono jo.. sibuk duk main handset.. ceh !




Aku menanggung lah azab tu sampai Merapoh baru bas benti rehat.. kami makan buger je sebijik.. tu pun mahal gilos ! RM3 !

Nak pukul 2 cenggitu baru lah gerak balik.. azab lagi.. macam gaya dah aku dalam bas tu.. tk kisah dah apa orang pandang.. tangan menggigil gigil.. mata berat.. kepala nak pecah.. macam2 ! blergh..

Menggamatkan keadaan apabila kanak kanak ribena kat belakang tu dok memekak ! osama laden lah.. raja syaitan lah.. sole sole lah.. arghh!! Tensionnya aku ! terasa nak je g belakang mintak jasa baik deorang tolong diam ! dah tiba tiba jammed pulak kat karak ngan KL.. hujan lebat pulak.. haihhh… nasib nasib..

Masa kat putra aku kena tukar bas.. cz bas tu nak g shah alam tros.. berpisah lah aku dgn bel n jue.. terkedek kedek aku bawak beg besa tu g bas depan.. tarik lah nye ha beg besa tu aih.. pukul 9 tepat baru sampai Klang.. Tanah tumpahnya darah ku.. masa nampak giant ngan tesco kat setia alam tu barulah aku rasa bernyawa sket.. hadoyy lah..

haha ! kembali semula soul aku yg hilang siang tadi.. apa apa pun kalau di tanya antara bas dengan tren.. stiil.. tren itu lah duniaku ! haha.. tapi balik kena naek bas jugak.. hmm..

Tapi.. tu lah kan.. setiap yang bermula pasti ada akhirnya.. macam cuti aku ni.. hari ni jumaat.. hari terakhir aku kat rumah.. hmm.. rasa macam baru semalam jejak klang..  sekarang aku dah sampai pun Machang dengan selamat..

Tak sabar rasanya nak habes kan belajar.. nak duduk rumah dengan mak.. ye lah.. sebelum kawen.. keh3.. aku harap jodoh aku nanti bukan orang yang jauh jauh.. letih dah jauh jauh ni haeh..  amin..

Apa pun yang jadi kita kena positif ! bulan 2 ni aku cuti lagi.. hehe.. tak sabar ! bulan 4 ni pun dah habes.. yeay ! can’t wait..can’t wait !

Dah lah.. cau cin cau everyone ! annyeoung ~ ^^


aku kata : duhai ibuku yang tersayang.. dirimu permata gemilang.. la..la..la..~

aku kata : tak semua yang kita lalui tu indah indah belaka.. bersusah susah dahulu, berheaven heaven kemudian.. kat rumah.. XD