Tuesday, 24 January 2012



INDAHNYA ISNIN~


Assalamualaikum..

ehem3..tak sangka cepat betul masa berlalu.. esok dah nak kene balik machangster dahhh.. kenapa ye.. hari ni rasa laen je..

pagi2 lagi bila aku celik je aku ase sdeh skettt.. sbb hari ni hari last aku kat rumah ni.. *ceyt..! gaya macam dah tak balik langsung.. bangun2 je mak ngn ika tengah mkn nasi lemak.. tk dapat nk join.. *pdn muka.. bgun lmbt sapa suruh.. lepas tu lepak tgok tb.. sampai tgh hari..

mood : sedih + bosan sket

tengah hari tu aku ngn ika dok memerap dlm bilik.. studi madi ecomal skeett.. knonlah.. padahal dok sebok menjeling ika download2 theme.. haha..makan eskrem ngn budak2.. ala eskrem y hijau2 *bukan adudu ye ad vanilla dlmnye tuu.. haa.. jenguk dapur jap tgok mak nak masak spageti melayu dia tu.. seronoknya~ *2 kali makan..

mood : baru rasa ada life skeeett... *poyo

petang tu aku di kejutkan dengan bau muffin mak.. sedap hingga menjilat jari..! letak2 kat tray abes.. kuat mkn btol budak2 ni... haaiihh.. aku tolong jugak.. *tolong mkn je la tp.. hehe.. pastu berkumpul ramai2 tgok gemersik kalbu.. tk penah2 pun aku tgok cter ni sbnrnye.. seronok tgok mak ngn budak2 ni beriya menghayati cerita.. haha.. aku yg tk phm ni angguk2 je bila mereka2 ni bg komen mengalahkan penganalisis dan pengkritik filem profesional..

yg kelakar nye.. abby tiba2 muncul tny pasal apa itu auto & apa itu manual.. puas mak terang kan tp dia tk gk paham2.. contoh soalan.. 'mcm mana kete auto bergerak?' habes tu org tk pyh gerakkan kereta tu lah kalo auto?'.. mcm2..

aku yg time tu duduk dpn abby trus pndg ika ngn mira sambil buat gerak mulut.. ' sibuk je nak tw..' haha.. jht btol aku padahal bgus ap bertanya.. sorry b.. hehe

muffin mak yg lazat..
mood : ceria

dan sampai gak malam.. sempat aku maen kejar2 ngn mira sebelum mandi.. tk dk keje budak tu.. suka sgt carik pasal.. ada ke pastu dia nak tutup lampu bilik air time aku mandi.. idea lapuk lahh.. *tapi cuak gak.. aku menjerit pggil mak suruh tgok mira.. mak just sengih je.. malas nak layan agaknya.. haha..

text2 ngn ju sket.. tak lama pastu ayh balik.. bawak satayyy...! yeay..! tapi kesian dila cz dia dh tido..keh3..
naseb baik ayh tak perasan yg aku rembat baju tshirt dia.. haha.. ye lahh.. aku balik sehelai sepinggang je whatt..

makan2 sambil buat PERT.. pastu abby dtg.. katanya..

abby : mak.. mak tw tak buat muka masam tu memerlukan tenaga yg banyak?
mak : .......... 

mak tk dk respon.. mls lyn letteww..
klaka lah..

dan skrg aku tgh borak ngn ika pasal kem..aku kn berpengalaman.. saje aku takut2 kan dia ni.. hahaha...! pdn muka..

mood : happy + sedih balik sbb dh nak balik

hhmmm..tu aje lah nampaknye.. saja aku nak nyemak2 kan blog sendiri.. haha..^^

aku kata : indahnya sungguh di hari raya~ *ceyt.. tk pyh nak tggu raya pun kalau nak indah..

















Tuesday, 10 January 2012

Assalamualaikum..
ye..ye..ye.. kesabaran itu sangat penting dalam kehidupan.. termasuk la juga apabila kita nak membuat research pasal facility layout kat satu kilang ni pastu di larang masuk akibat tidak memakai kasut.. kasut ap..? kasut ni..



ooo.. nanti dulu.. aku tidak marah lah walaupun sedikit puunn..*tidak sedikit pun..?? haahaa.. ok mari sini aku ceghita kan apakah yg berlaku sebenarnya..



5 JANUARI 2012..

selepas zohor.. aku, jue aka lisa surirumah^^ beserta izzati roslan mengembara ke Machang.. kenapa kitorang gi machang..?? err.. ntah.. aku pun tk egt.. hehe.. ooohh..! ye..! aku nak bli suar trek..! ok.. abaikan cerita itu..

 hye~
hero gopal~

kitorang mkn kepsi ri tu.. hehe.. y ni pun boleh abaikan rase.. then, kitorang memasuki pasaraya ekonomi.. lpastu masok zon ria..

sedang syok bershopping tu, nor fatihah ramli bukan nama sebenar inform yg kitorang boleh g kilang tu wat research esok..! ALHAMDULILLAH~ lepas tu lagi, kitorang naek giling abe wea juga bukan nama sebenar.. lantas kitorang pun deal lah dgn abe wea utk ke kilang itu..

err..point utama yg aku nak bagi tao.. yg aku deal ngn abe giling je.. hee..






6 JANUARI 2012

awal pagi.. pagi yg sgt awal.. awal nye pagi..hmm..pg2 cuti yg indah terpaksa kuar ke kilang.. demimu OM..! deal ngn abe wea tapi kitorang naek ngn abe ise..adalah masalah2 yg tidak dapat dielakkan.. tk ape lah.. abe ise bukan nama sebenar lagi pun ok lah.. lepas kitorang angkut sam yg tggu di tepi jalan, kitorang pun menuju ke ROHM-WAKO ELECTRONICS (MALAYSIA) SDH. BHD.



disinilah segalanya bermula.. sesampainya di depan pintu masuk, encik guard menghalang..!! grr.. dgn alasan.. kitorang tak pakai kasut bertutup..!! apa..??! kitorang dh dht dr jaoh.. tk boleh masokk..??! argghhhh..!

grrr..!

arghh..!!

gulp!

hadoyy..


 pk punya pk.. kitorang pun dengan tidak relanya terpaksa lah p membeli kasut..kasut tutup.. tutup jari tutup tumit.. terkontang kanting.. ye lahh.. tk kn nak balik kalo dh dtg jaoh2.. pengkalan chepa dgn machang.. jaaoohhh tuu..! kasut pulak bukan seringgit dua..! hmm.. demimu OM..! terpaksa gi mydin mall utk crk kasut ttp jari dan tumit..trimakaseh abe ise sbb angkut kami ke situ..~

 cheq's~
 jue's~
 zaty's
 mine~
ours~

tetapi..

hahh..??!



en.tarmizi ade meeting la puleekkkk..!! nak tak nak kene lah tgu pukul 3.. haaiihh.. tetapi.. naseb lah ade kezen sam.. boleh la tumpang zohor kat situ.. makan free lagi.. heehee.. trimakaseh kezen sam~

uuuuu~

achik raja~

erk?!

sukanya bila dia ceria~

huh?!


pukul 2setengah lbeh2 kitorang pun gerak gi kilang.. kezen sam jugak yg anta.. trimakaseh lagi kezen sam~ dengan berbekalkan kasut baru uuu..kasut baruuu.. kitorang pun melangkah ke dalam kilang terbabit..





lepas tu kitorg pun berresearch dan berresearch.. sampai lah pkul 5..
bayangkan..kuar awal2 pagi balik ptg2.. sangat petang.. penat.. pening.. ngantuk.. bercampur aduk menjadi satu.. haa..

apa2 hal pun research dh buat.. tggl report je lah.. itu laen cerita ok.. dah itu aje nak ceghita sebenarya..
majulah sukan untuk negara..!

aku kata : sampai ari ni aku rasa lagi letih nye tulang belulang dan segala urat sendi..