Tuesday, 10 January 2012

Assalamualaikum..
ye..ye..ye.. kesabaran itu sangat penting dalam kehidupan.. termasuk la juga apabila kita nak membuat research pasal facility layout kat satu kilang ni pastu di larang masuk akibat tidak memakai kasut.. kasut ap..? kasut ni..



ooo.. nanti dulu.. aku tidak marah lah walaupun sedikit puunn..*tidak sedikit pun..?? haahaa.. ok mari sini aku ceghita kan apakah yg berlaku sebenarnya..



5 JANUARI 2012..

selepas zohor.. aku, jue aka lisa surirumah^^ beserta izzati roslan mengembara ke Machang.. kenapa kitorang gi machang..?? err.. ntah.. aku pun tk egt.. hehe.. ooohh..! ye..! aku nak bli suar trek..! ok.. abaikan cerita itu..

 hye~
hero gopal~

kitorang mkn kepsi ri tu.. hehe.. y ni pun boleh abaikan rase.. then, kitorang memasuki pasaraya ekonomi.. lpastu masok zon ria..

sedang syok bershopping tu, nor fatihah ramli bukan nama sebenar inform yg kitorang boleh g kilang tu wat research esok..! ALHAMDULILLAH~ lepas tu lagi, kitorang naek giling abe wea juga bukan nama sebenar.. lantas kitorang pun deal lah dgn abe wea utk ke kilang itu..

err..point utama yg aku nak bagi tao.. yg aku deal ngn abe giling je.. hee..






6 JANUARI 2012

awal pagi.. pagi yg sgt awal.. awal nye pagi..hmm..pg2 cuti yg indah terpaksa kuar ke kilang.. demimu OM..! deal ngn abe wea tapi kitorang naek ngn abe ise..adalah masalah2 yg tidak dapat dielakkan.. tk ape lah.. abe ise bukan nama sebenar lagi pun ok lah.. lepas kitorang angkut sam yg tggu di tepi jalan, kitorang pun menuju ke ROHM-WAKO ELECTRONICS (MALAYSIA) SDH. BHD.



disinilah segalanya bermula.. sesampainya di depan pintu masuk, encik guard menghalang..!! grr.. dgn alasan.. kitorang tak pakai kasut bertutup..!! apa..??! kitorang dh dht dr jaoh.. tk boleh masokk..??! argghhhh..!

grrr..!

arghh..!!

gulp!

hadoyy..


 pk punya pk.. kitorang pun dengan tidak relanya terpaksa lah p membeli kasut..kasut tutup.. tutup jari tutup tumit.. terkontang kanting.. ye lahh.. tk kn nak balik kalo dh dtg jaoh2.. pengkalan chepa dgn machang.. jaaoohhh tuu..! kasut pulak bukan seringgit dua..! hmm.. demimu OM..! terpaksa gi mydin mall utk crk kasut ttp jari dan tumit..trimakaseh abe ise sbb angkut kami ke situ..~

 cheq's~
 jue's~
 zaty's
 mine~
ours~

tetapi..

hahh..??!



en.tarmizi ade meeting la puleekkkk..!! nak tak nak kene lah tgu pukul 3.. haaiihh.. tetapi.. naseb lah ade kezen sam.. boleh la tumpang zohor kat situ.. makan free lagi.. heehee.. trimakaseh kezen sam~

uuuuu~

achik raja~

erk?!

sukanya bila dia ceria~

huh?!


pukul 2setengah lbeh2 kitorang pun gerak gi kilang.. kezen sam jugak yg anta.. trimakaseh lagi kezen sam~ dengan berbekalkan kasut baru uuu..kasut baruuu.. kitorang pun melangkah ke dalam kilang terbabit..





lepas tu kitorg pun berresearch dan berresearch.. sampai lah pkul 5..
bayangkan..kuar awal2 pagi balik ptg2.. sangat petang.. penat.. pening.. ngantuk.. bercampur aduk menjadi satu.. haa..

apa2 hal pun research dh buat.. tggl report je lah.. itu laen cerita ok.. dah itu aje nak ceghita sebenarya..
majulah sukan untuk negara..!

aku kata : sampai ari ni aku rasa lagi letih nye tulang belulang dan segala urat sendi..

2 comments:

  1. kasut ko,, tumit halus yuuuu...
    dasat kaw..
    ahaaa
    kasut kaw ngn cheq punyee cntek..!!!!

    ReplyDelete
  2. hehe.. al sebetulya sbb tu yg paling murh teyn oii.. haha.. trimas3

    ReplyDelete